Grenswerk, De Peppel, De Piek, Volt, Simplon, Neushoorn en 013 aangewezen als Kernpodia

15 december 2015
Het Fonds Podiumkunsten heeft Grenswerk in Venlo, De Peppel in Zeist, De Piek in Vlissingen, Volt in Sittard, Simplon in Groningen, Neushoorn in Leeuwarden en 013 in Tilburg aangewezen als Kernpodia binnen de subsidie Programmering Podium Popmuziek.
Vanaf 1 januari 2016 kunnen Grenswerk (Kernpodium B), De Peppel (Kernpodium C), De Piek (Kernpodium C), Volt (Kernpodium B), Simplon (Kernpodium C), De Neushoorn (Kernpodium C) en 013 (Kernpodium B) subsidie bij het Fonds aanvragen voor concerten en danceparty’s met Nederlandse muzikanten.

Grenswerk is het nieuwe poppodium van Venlo en omstreken. Activiteiten in alle aspecten van de popcultuur komen aan bod bij Grenswerk: concerten, dance feesten, repeteer- en opname faciliteiten, vrijwilligerswerk, opleidingsmogelijkheden en nog veel meer.

De Peppel was eerder door het Fonds aangewezen als Kernpodium, maar verloor twee jaar geleden haar status, omdat het podium niet langer kon voldoen aan de vereisten. De Peppel heeft hard gewerkt aan het herwinnen van de aanwijzing en dat is dit jaar gelukt. De Peppel is het pop- en cultuurpodium van Zeist.

Van pop tot punk van rock tot reggae, alle stromingen in de popmuziek zijn te horen in de Piek. Voor veel mensen in de regio Vlissingen is de Piek de ontmoetingsplek om naar nieuwe bands te luisteren of gevestigde namen nog een keer te horen.

Poppodium Volt staat voor open, veelzijdig, stoer en gastvrij. De regio Sittard was toe aan een volwaardige professionele voorziening, met aantrekkingskracht in de hele regio door een aansprekende programmering, door repetitie- en opnamefaciliteiten voor beginnende en gevorderde muzikanten.

Simplon is een poppodium in Groningen dat bekend staat om de goede sfeer en een vernieuwende en gevarieerde muziekprogrammering.

Neushoorn is een podium in het hart van Leeuwarden. Met twee podia, café, oefen- en culturele productieruimtes, ruimtes voor workshops en beginnende ondernemers vindt iedereen uit de regio zijn of haar plek.

Ook 013 was al eerder aangewezen als Kernpodium, maar heeft enige tijd subsidie ontvangen uit een ander onderdeel van de programmeringsregeling. 013, in het hart van Tilburg, is het podium voor pop- en dancecultuur in de ruimste betekenis van het woord.

In 2016 zijn er 45 podia aangewezen als Kernpodium. Meer informatie over de subsidie Programmering Podia Popmuziek en een lijst met alle kernpodia vindt u hier >
Beeld: © International Society for the Performing Arts (ISPA)
Beeld: © International Society for the Performing Arts (ISPA)
Marmoucha Orchestra op het podium | Beeld: © M3B GmbH/Jens Schlenker
Marmoucha Orchestra op het podium | Beeld: © M3B GmbH/Jens Schlenker
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Beeld: © Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Beeld: © Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023