Muziektheaterwedstrijd voor jonge makers

29 juni 2015
2Scoremusictheatre organiseert een muziektheaterwedstrijd voor jonge makers. Heb je een goed plan voor een voorstelling voor een publiek van kinderen? Stuur je idee in en win je eigen muziektheatervoorstelling.
2Scoremusictheatre is een talentontwikkelingsinitiatief van De Nederlandse Reisopera, Theater Sonnevanck, Kameroperahuis en ArtEZ Conservatorium. Individuele jonge makers en/of teams van jonge componisten, schrijvers en/of regisseurs kunnen tot 15 augustus 2015 een concept indienen voor een muziektheater­voorstelling voor kinderen vanaf 10 jaar (groep 7 en 8).

Tien concepten worden uitgekozen. Bijbehorende makers/teams lichten hun concept toe in maximaal 10 minuten. Dat gebeurt op vrijdag 28 augustus 2015 op een feestelijke avond met genodigden, bij Theater Sonnevanck te Enschede.

Op basis van het concept en de toelichting worden er drie concepten uitgekozen. Zij mogen met een klein budget een pilot van 15 minuten maken, die vervolgens op vrijdag 11 december 2015 twee keer worden gespeeld, eenmaal voor kinderen en eenmaal voor vakgenoten. Vervolgens wijst de jury een winnaar aan.

Het winnende team van 2scoremusictheatre, maakt een volwaardige voorstelling die wordt opgenomen in het seizoenaanbod 2016-1017 van Theater Sonnevanck. De voorstelling zal in het najaar van 2016 geproduceerd worden en een tournee maken langs basisscholen en kleine theaterzalen.

Kijk voor meer informatie op www.2scoremusictheatre.nl
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen