Oproep aanmelding showcaseprogramma Moving Meetings Theatre

25 maart 2014
Dutch Performing Arts organiseert in samenwerking met het Nederlands Theaterfestival, het Vlaams Theater Instituut en het Vlaams Theater Festival het showcaseprogramma Moving Meetings Theatre, een meerdaags programma voor theater in Nederland en Vlaanderen. Nederlandse podiumkunstenaars en gezelschappen kunnen zich aanmelden voor het showcaseprogramma en zich zo presenteren aan buitenlandse programmeurs.
Dit jaar vindt Moving Meetings Theatre plaats van 5 tot 7 september in Antwerpen en van 7 tot 9 september in Amsterdam in Theater Frascati en De Brakke Grond.

Het showcaseprogramma bestaat uit fragmenten en pitches van boekbaar Nederlands aanbod. Dutch Performing Arts zal internationale programmeurs (met nadruk op Vlaamse programmeurs) uitnodigen om het programma te komen bekijken. ’s Avonds bezoeken de programmeurs voorstellingen van het Nederlands Theaterfestival.

In 2012 kwamen er 51 internationale professionals naar Moving Meetings Theatre. Dutch Performing Arts verwacht daar dit jaar overheen te gaan vanwege het dubbelprogramma in zowel Nederland als Vlaanderen.

Deelname showcase of pitch?
Dutch Performing Arts biedt Nederlandse podiumkunstenaars en gezelschappen de mogelijkheid zich in Nederland te presenteren aan buitenlandse theater- en festivalprogrammeurs en -directeuren. Een aantal groepen en regisseurs toont gedurende de dag een gespeeld fragment van maximaal 20 minuten, zonder (al te veel) decor en een eenvoudig lichtplan. Ook bestaat voor artistiek leiders en regisseurs de mogelijkheid om een pitch van maximaal 5 minuten te houden met een fragment uit de productie op beeld.

Deelname aan Moving Meetings Theatre is op eigen kosten.
U kunt zich vóór 6 april aanmelden door het aanvraagformulier (in excel) te mailen naar anja@dutchperformingarts.nl

Criteria daarbij zijn:
1. Het gezelschap/de maker is professioneel en de voorstelling heeft artistieke kwaliteit en is beschikbaar om te toeren.
2. De voorstelling of het fragment is niet te zien geweest op een eerder showcaseprogramma of tijdens het Nederlands Theaterfestival (dan is wel een pitch mogelijk).
3. De instelling heeft een internationaal beleid en/of internationale ervaring en beschikt over een Engelstalige website en Engelstalig informatiemateriaal voor de programmeurs.
4. De voorstelling is geschikt voor een internationaal publiek (bij teksttoneel door middel van een Engelse vertaling op papier, Engelse nasynchronisatie, Engelse boventiteling of Engels sprekende acteurs).
5. Deelnemers zorgen er zelf voor dat een volledige registratie op dvd, YouTube of Vimeo beschikbaar is.
6. Het fragment of de pitch vindt plaats op maandag 8 september tussen 10-18 uur of dinsdag 9 september tussen 10-13 uur. Graag aangeven welke dag(en) u beschikbaar bent (achteraf veranderen is helaas niet mogelijk).
7. Een fragment duurt maximaal 20 minuten en een pitch maximaal 5 minuten.
8. De opbouwtijd voor het fragment is niet langer dan 60 minuten, de afbreektijd maximaal 30 minuten.

Procedure
Een redactie bekijkt alle aanmeldingen en maakt half mei de selectie bekend. Dit is onder voorbehoud van technische mogelijkheden en mede afhankelijk het programma van het Theaterfestival.

Voor aanmeldingen en overige vragen over het showcaseprogramma kunt u terecht bij Anja Krans (anja@dutchperformingarts.nl)

Dutch Performing Arts promoot en ondersteunt Nederlandse muziek, theater en dans in het buitenland. Sinds 1 oktober 2013 worden de activiteiten van Dutch Performing Arts uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van het Fonds Podiumkunsten.
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen