Oproep voor inzendingen Dioraphte Cement Prijs 2016

21 december 2015
De Dioraphte Cement Prijs is een stimuleringsprijs die tijdens Festival Cement jaarlijks wordt uitgereikt aan het beste concept voor een voorstelling, performance of tekst van een beginnend maker. De winnaar krijgt € 7500,- en de uitnodiging om de realisatie van het plan op Festival Cement 2017 te tonen.
Heb jij een plan, idee of een concept? Dan is dit je kans om een eerste stap te zetten op weg naar de realisatie van dit plan. Festival Cement roept afgestudeerde theatermakers, choreografen en tekstschrijvers op om hun ideeën en plannen in te sturen.

Tijdens Festival Cement (22 t/m 26 maart 2016) krijgen acht makers de kans om hun plan te presenteren. Een vakkundige jury beloont het beste concept met de Dioraphte Cement Prijs bestaande uit € 7.500 en de uitnodiging om de realisatie van het plan op Festival Cement 2017 te tonen.

De presentatie van de acht genomineerde concepten vindt plaats in de Verkadefabriek in Den Bosch op woensdag 23 maart tussen 10:00 en 17:00 uur en is toegankelijk voor (vak)publiek. De winnaar van de Dioraphte Cement Prijs 2016 wordt nog diezelfde dag bekend gemaakt.

Je kunt je plan (max. één A4) + cv tot en met woensdag 20 januari sturen naar: dioraphte@festivalcement.nl.

Kijk voor meer informatie op www.festivalcement.nl
nws.649.festivalcement.webp
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen