Podiumkunstenaars gezocht voor Indiaas uitwisselingsproject

03 februari 2016
nws.663.indiatheatreprogramme.webp

The Drama School in Mumbai nodigt theatermakers, acteurs en dansers uit om mee te dingen naar een plek in The India Theatre Programme (2 t/m 31 juli 2016), een 4 weken durende intensieve workshop. Deelnemers maken kennis met traditionele vormen van Indiaas theater en leren de principes daarvan toe te passen in een hedendaagse context.
Het Indiase theater dateert uit de eerste eeuw voor Christus. Fundamentele principes ervan zijn later erkend en toegepast door invloedrijke makers als Grotowski, Stanislavsky, Zarrilli and Schechner. The India Theatre Programme is de eerste 3 weken gewijd aan de verschillende Indiase theatervormen en geeft inzicht in de waarde ervan voor de hedendaagse podiumkunsten. De laatste week is erg praktijkgericht met als doel om de opgedane inzichten toe te passen.

Locatie, inschrijving en kosten
The India Theatre Programme vindt van 2 tot en met 31 juli 2016 plaats op de Adishakti-campus in het Zuid-Indiase Pondicherry. Het programma richt zich op acteurs, makers en studenten met minimaal 2 tot 3 jaar training of ervaring in de podiumkunsten. De deadline voor de inschrijving is 15 maart 2016. Uit alle inzendingen worden 24 internationale kandidaten geselecteerd. Deelname is voor eigen rekening en kost ongeveer € 3.500,- (inclusief verblijf, exclusief reiskosten). De organisatie biedt eventueel hulp bij het zoeken naar fondsen.

Kijk voor meer informatie over het programma en de inschrijving op thedramaschoolmumbai.in
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen