Tweede oproep voor projecten BesteBuren is geopend

02 december 2014
nws.529.tweedeoproepbesteburen.webp

Vandaag start Dutch Culture de tweede - en laatste - ronde van het BesteBuren matchingfonds. Het matchingfonds staat open voor nieuwe culturele en creatieve samenwerkingsprojecten van Nederlandse en Vlaamse bodem. Deadline voor indienen is 1 februari 2015.
2015 is het jaar van BesteBuren, een jaar waarin we Vlaams-Nederlandse creativiteit en culturele samenwerking vieren. De Vlaamse en de Nederlandse overheid hebben een matchingfonds gecreëerd om nieuwe culturele projecten te ondersteunen. Voor deze tweede ronde staat 246,000 euro ter beschikking. De eerste aanvraagronde eindigde op 1 oktober en resulteerde in 147 aanvragen en 48 gehonoreerde projecten.

De aanvragen worden beoordeeld door de BesteBuren Programmaraad, bestaande uit drie Nederlanders en drie Vlamingen: Brigitte Bloksma, Mira Kho, Jan Zoet, Piet Menu, Helena de Groot en Werner Trio.

Bij de selectie kijkt de programmaraad met name naar wederkerigheid: projecten waarin beide partijen van elkaars expertise profiteren; zichtbaarheid: in beide landen een gemêleerd publiek bereiken; duurzaamheid: de mate waarin de activiteiten tijdens het BesteBuren jaar een opmaat zijn naar meer en betere samenwerking; en vernieuwing: nieuwe makers, samenwerking en experiment.

Piet Menu, directeur Vlaams-Nederlands Cultuurhuis de Brakke Grond, en lid van de BesteBuren programmaraad zegt:“In de eerste ronde van aanvragen voor BesteBuren was het interessant om te zien dat er niet alleen massaal, maar vooral ook heel divers werd gereageerd op de oproep voor Vlaams-Nederlands samenwerkingsvoorstellen. We zagen kunst met een hoofdletter K, jeugdige ontmoetingen, sportieve kunst voor een brede doelgroep en alles daar tussen in. Ik ben zeer benieuwd naar wat de tweede ronde oplevert.”

Het BesteBuren-jaar begint op 8 februari 2015 en loopt door tot 14 februari 2016. U kunt uw project aanmelden via besteburen.eu
In medio december wordt de website van BesteBuren officieel gelanceerd.
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen